top of page
LogoIDeeWorks.png
REGIE
Regie
Il trovatore - Little shop

MEI 2018

OPERA

IL TROVATORE

Met Il Trovatore, een opera van Giuseppe Verdi, begeeft de Zomeropera van Alden Biesen zich in een zigeunermilieu waar liefde, verleiding, wraak en chantage hoogtij vieren en het noodlot zich voltrekt.

Succesregisseur Carlos Wagner nam de regie van deze opera voor zijn rekening. Ief Dams was regie-assistent en stage manager bij deze productie.

Een productie van Zomeropera Alden Biesen

APRIL 2018

MUSICAL

LITTLE SHOP OF HORRORS

De leerlingen van de Europese school in Mol brachten de komische horrormusical 'Little shop of horrors'. Deze musical gaat over een jonge bloemist die een nieuwe mysterieuze plant op de markt brengt waar hij mee aan het experimenteren is. De plant blijkt er alleen wel enkel mensenbloed te lusten en groeit hierdoor als kool.

Ief Dams verzorgde opnieuw de regie van de schoolmusical bij de Europese School.

Een productie van Europese School Mol

Ule - Krampella

FEBRUARI 2018

MUZIEKTHEATER

ULE, IK WAS VEERTIEN IN 1914

Deze muzikale theatervoorstelling is gebaseerd op het prachtige boek ‘Ule’ van Marc de Bel. Ule wordt net 14 jaar als de Duitsers België binnenvallen. Samen met haar familie slaat ze op de vlucht voor de Duitse dreiging. Het wordt een lange tocht vol gevaar, liefde en vriendschap, maar vooral een zoektocht naar zichzelf. 

Het scenario werd geschreven door Ief Dams en Jolien Polleunis. Regie was eveneens in handen van Ief Dams. Jef Verheyden componeerde de muziek bij deze voorstelling.

Een productie van IDee Producties

Eerste productie van eigen 

productiehuis!

DECEMBER 2017

MUSICAL

DE WRAAK VAN KRAMPELLA

Deze kerstmusical vertelt het verhaal van zes kostschoolmeisjes die tijdens de kerstvakantie niet worden opgehaald door hun ouders. Ze besluiten er alsnog het beste van te maken, maar tijdens de eerste nacht verdwijnt een eerste meisje. De andere meisjes gaan onmiddellijk naar haar op zoek, maar zal het hen lukken om haar terug te vinden?

Het scenario werd voor de derde keer op rij geschreven door Ief Dams en Jolien Polleunis. Ief Dams nam eveneens de regie voor zijn rekening. Choreografie was in handen van Jolanda Luyten.

Een productie van Stad Geel i.s.m. Dienst Toerisme

Hairspray - Beauty

APRIL 2017

MUSICAL

HAIRSPRAY

De leerlingen van de Europese school in Mol speelden de klassieker 'Hairspray'. In deze musical slaagt Tracy Turnblad, een tienermeisje met een passie voor dansen, er eindelijk in om een dansplek te bemachtigen in haar favoriete TV-show. Ze doet er alles aan om het beeld te veranderen dat heerst over de 'zwarte' dansers van de show.

Ief Dams verzorgde de regie van deze musical en maakte hierbij zijn debuut bij de Europese School.

Een productie van Europese School Mol

DECEMBER 2016

SPEKTAKELMUSICAL

BEAUTY AND THE BEAST

Om het jaar betoverend af te sluiten, brengt het Belgische productiehuis Marmalade de bekende Disney-musical als een totaalspektakel. Belle, een jonge vrouw, belandt in het kasteel van een prins die in een mysterieus beest is veranderd. Met de hulp van het betoverde personeel van het kasteel leert Belle al snel de belangrijkste les die er is: ware schoonheid zit vanbinnen. 

De regie lag in handen van Christophe Ameye. Ief Dams was regie-assistent bij dit musicalspektakel. Ish Ait Hamou stond in voor choreografie en staging.

Een productie van Marmalade

Klokgeesten - Kerstbal

DECEMBER 2016

MUSICAL

DE KLOKGEESTEN

Deze editie van de kerstmusical vertelt het verhaal van David, een arme jongen die opgroeit in de dorpskerk. Hij is al jaren op zoek naar zijn ouders, maar zonder veel succes. Door een onverwachte ontmoeting met de klokgeesten van de kerk, lijkt zijn zoektocht in een stroomversnelling terecht te komen. Zal David zijn ouders vinden?

De kerstmusical werd geregisseerd door Ief Dams. Hij schreef zelf het verhaal, in samenwerking met Jolien Polleunis. De choreografie werd verzorgd door Jolanda Luyten.

Een productie van Stad Geel i.s.m. Dienst Toerisme

DECEMBER 2015

MUSICAL

DE MAGISCHE KERSTBAL

Drie kinderen moeten de kerstvakantie noodgedwongen doorbrengen bij hun norse grootvader. Het belooft een vreselijk saaie vakantie te worden, totdat ze een mysterieuze stem horen in één van de kerstballen. Die stem wordt het begin van een groots avontuur...

Deze editie van de Geelse kerstmusical werd geregisseerd door Ief Dams. Hij schreef zelf het verhaal, in samenwerking met Jolien Polleunis. De choreografie was in handen van Ann Cuyvers.

Een productie van Stad Geel i.s.m. Dienst Toerisme

bottom of page