top of page
LogoIDeeWorks.png

IEF DAMS

Ief Dams is de drijvende kracht achter IDee Works.

Hij studeerde Audiovisuele Kunsten, televisie en productie aan het RITS in Brussel. Na het behalen van zijn bachelor in 2011, volgde hij nog een bijkomende lerarenopleiding en studeerde hij in 2013 af als master in de Filmstudies en de Visuele Cultuur aan de Universiteit Antwerpen. Tijdens zijn opleiding kreeg hij de kans om mee te werken aan verschillende televisieproducties zoals 'De Laatste Show', 'De Ronde' en 'Salamander'. 

Na zijn opleiding startte Ief als regisseur van verschillende musical- en theaterproducties. Zo regisseerde en bewerkte hij al enkele bekende musicals, o.a. 'Het Meisje met de zwavelstokjes', 'De prinses en de erwt', 'Hairspray' en 'Little shop of horrors'. Bovendien schreef en regisseerde hij ook zijn eigen musicals, o.a. 'De klokgeesten' en 'De wraak van Krampella'. Hij werkte daarnaast als regie-assistent bij de musical 'Beauty and the Beast' (Marmalade) en de opera 'Il trovatore' (Zomeropera Alden Biesen).

Door zijn brede interessesfeer werkte Ief, naast televisie- en theaterregisseur, ook als figuratiecoördinator bij de spektakelmusical '14-'18 (Studio 100). Een jaar later ging hij bij Studio 100 aan de slag als Assistent Casting Producer voor verschillende televisieproducties. In 2016 vervulde hij de functie van productiecoördinator bij het musicalspektakel 'Albert I' (Historalia).

In 2018 regisseerde en produceerde Ief zijn eerste eigen muziektheatervoorstelling 'Ule, ik was veertien in 1914' (naar het gelijknamige boek van Marc de Bel), met professionele acteurs als An Lauwereins en Laura Seys. Momenteel is Ief werkzaam als figuratiecoördinator bij de spektakelmusical '40-'45 (Studio 100).

Regisseur Ief.jpg
bottom of page