top of page
LogoIDeeProducties.png

ULE, IK WAS VEERTIEN IN 1914

De muzikale theatervoorstelling 'Ule, ik was veertien in 1914' is gebaseerd op het prachtige boek ‘Ule’ van Marc de Bel. Ule wordt net 14 jaar als de Duitsers België binnenvallen. Samen met haar familie slaat ze op de vlucht voor de Duitse dreiging. Het wordt een lange tocht vol gevaar, liefde en vriendschap, maar vooral een zoektocht naar zichzelf. Laura Seys (De Rozenoorlog) nam de titelrol voor haar rekening en werd in de voorstelling bijgestaan door An Lauwereins (Phantom of the Opera), Leendert de Vis (Lelies) en Thuis-acteur Raf Jansen. Naast deze professionele acteurs zullen ook enkele Kempense talenten in de voorstelling schitteren: Neel Hannes, Griet Beyens, Ivo Verreyt en Jasper Van Hees. 

 

De hele voorstelling werd voorzien van prachtige livemuziek, geschreven door Meerhouts componist Jef Verheyden. Het scenario werd geschreven door Ief Dams en Jolien Polleunis. Regie was eveneens in handen van Ief Dams. 

De voorstellingen van ‘Ule’ vonden plaats op 17 en 18 februari 2018 in CC De Werft in Geel. Op 19 en 20 februari volgen nog enkele schoolvoorstellingen. Alle voorstelling waren uitverkocht.

“HET LIJKT WEL ALSOF DIE ROTOORLOG MIJ BLIJFT ACHTERVOLGEN,

MIJ STEEDS VERDER JAAGT

EN MIJ TELKENS WEER ONTNEEMT

WAT MIJ LIEF IS.”

 

- ULE PAUWELS -

bottom of page